pengintai yang terhormat

Fakta atau auta: soya penyebabkan kanser payudara dara




SOYA PENYEBAB KANSER PAYU DARA!!!!


Tahukah anda soya boleh dikategori Kan sebagai GMO dan non-GMO

APA bezanya antara GMO dengan non-GMO

GMO atau nama panjangnya Genetically Modified Organism adalah Kandungan yang diubah genetiknya oleh manusia. Pada tahun 1990 satu kajian telah mendapati soya mampu mengurangkan risiko sakit jantung. Disebabkan itu,pemintaan soya yang tinggi menyebabkan pakar industrial pemakanan memikirkan cara untukmembuatkan tanaman soya cepat masak,buah lebih besar dan macam-macam lagi.


non-GMO pula non-genetically modified organism dimana kandungan genetiknya tidak diubah oleh manusia. Soya sangat berkhasiat dimana soya mempunyai protein asid amino yang penting, yang sangat bagus untuk keperluan badan kita, yang tidak menaikkan paras kolestrol macam protein haiwan.



ESP SHAKLEE GMO atau non-GMO??
Esp adalah soya non-GMO dimana shaklee memastikan soyanya adalah semulajadi dan bebas dari perubahan genetik.misalannya jika soya perlu 9bulan untuk matang,maka 9bulan la masa shaklee peruntukkan untuk menuai. So proses penanaman shaklee adalah semulajadi tanpa bahan kimia.

Tapi benarkah soya PENYEBAB KANSER payudara ??

Menurut pembacaan saya terhadap artikel Dr Zubaidi Hj Ahmad, memang tidak dinafikan produk berasaskan soya mengandungi phyteostorgens dimana bahan biokimia semulajadi menyerupai hormon ostrogen yang boleh merangsang kanser payudara tapi malangnya dalam kajian klinikal ramai saintis gagal membuktikan soya penyebabkan kanser payudara malah terdapat kajian klinikal yang mendapati produk berasaskan soya mampu merendahkan keberangkalian risiko kanser payudara.


Wallahualam

Fikir yang terbaik untuk anda
Pilihan ditangan and

Untuk sebarang pertanyaan Supplement shaklee mahupun bisnes bersama shaklee boleh klik di link dibawah

Facebook Nurnaimahazizan
Whataspp 01114738757

Testimoni hebat ESP SHAKLEE

Assalamualaikum dan Salam ramadhan buat semua yang beragama Islam

Macam Mana ramadhan yang ke enam Kali in

Puasa cukup Tak?

Solat terawih Ada tinggal??

Alhamdulillah bagi semua yang masih bertahan berpuasa hingga Hari ini

Hari ni nayma nak share testimoni ESP shaklee yang terlalu mendapat sambutan dalam kalangan rakyat Malaysia.

Hebat sangat ke ESP ni sampai  boleh bertahan hingga waktu magrib????

Gila la tak hebat!!

Kalau tak hebat mustahil
😀Kerap out stock
😀 Customer asyik repeat order
😀Sejam restock ESP dah habis di HQ mahupun web
😀Tak tidur malam selagi ESP Tak restock

Tak cukup hebat ke penangan ESP yang digilai ramai ni

Customer asyik komplen ja

"Tak selera nak sahur nasi,oat,nestum. Nak jugak sahur dengan ESP"

"Kawan asyik merungut ja tengok kulit Kita cerah dan tona sekata sejak minum ESP"

"Mommy-mommy​ sukahati sentiasa bertenaga walaupun anak menyusu badan"

"Kenapa badan nampak susut sikit sejak minum ESP"

Semua penangan ESP. sungguh saya tak tipu.






Masih tak percaya???

Jom Cuba ESP shaklee dan anda pasti tersangat puas hati dengan ESP

Malu-malu nak Cuba
Klik ja link wassap dibawah nayma bisik-bisik Kat Sana

Dari
Pencinta ESP
Instagram Naymavitamilicious
WhatsApp 01114738757


Kami Akan bagi guide dan consultation untuk anda

Set ramadhan turbo
#shakleeindependentdistributor #shaklee #shakleekl #shakleejb #shakleemurah #shakleecheras #shakleetamansegar #tamansegar #cherashartamas #segaria #tamanbukitsegar #segarperdana #tamancuepacs #pgacheras #batu9 #cherasbatu9 #cherasbatu10

Dubuyo halal Korean food

Assalamualaikum semua

Nak throw back sehari sebelum start menahan lapar dan dahaga di bulan ramadhan

Semalam adik ada ajak untuk last treat di Dubuyo Korean food. Hajatnya kami nak pergi The mines namun malangnya ketiadaan bas ke Sana dan terpaksa untuk menunggu hampir sejam setengah kami mengambil keputusan untuk pergi Dubuyo Times Square.

 Bagi peminat Korean food, the best recommended Korean food di Dubuyo. Seriously tersangat sedap dan kena dengan selera naima.memang delicious laaa


Manduu

Ni ala-ala side dish untuk Korean food
Rasanya sedap sangat dan rugi and tak mencuba
Harga cuma rm6.43 sahaja




Soon Dubu Beef set
Harga rm17.80
1 set ni Ada
Dubuyo rice 🍚
Soon Dubu Beef 
Kimchi
Jeruk lobak putih
Jeruk timun

Kimchi dan jeruk dia sangat sangat daebak
Sedap dan fresh Gila
Rasa cukup rasa Dan ranggup
Memang fall in love dengan side dish

Close up SOON DUBU BEEF

Rasa yang sedap dan naima sangat fall in love dengan tauhu dia
Fresh tau Dan tersangat lembut dimakan
Tak seperti tauhu dipasaran yang agak keras
Tak dapat bayangkan Macam Mana fresh tauhu ni
Lembut seperti tauhu dalam tau fu fa tapi makan panas-panas dengan terangkat

HONEY GARLIC BULGOGI CHICKEN SET
HARGA RM 17.80

1 set ni Ada
Dubuyo rice 🍚
Honey garlic BULGOGI chicken
Kimchi
Jeruk lobak putih
Jeruk timun


Begini rupaya 
HONEY GARLIC BULGOGI CHICKEN

rasa Tak seperti ayam madu biasa yang Kita makan tau
Perapan ayam sangat mampat dan sedap makan semasa Panas
Fuh Tak dapat bayangkan rasa dia
Nyum nyum nyum


DAK GALBI SET
HARGA RM18.78

1 set ni Ada
Dubuyo rice 🍚
dak galbi
Kimchi
Jeruk lobak putih
Jeruk timun


Terliur Tak tengok makanan ni
DAK GALBI

naima PALING fall in love dengan dak galbi ni
Rasa memang Tak dapat diungkap
Memang rasa nak repeat dak galbi no
Terbayang-bayang rasanya masuk dalam mulut
Sos dia fuhhhh
Mercik hawau

BARLEY TEA COLD RM 3.47
GREEN TEA COLD RM3.47


DUBU BINGSU
RM8.83

Ni Ala-ala ais kacang tapiiiiiiiiiiiiii beza
Tanpa pewarna warni seperti ais kacang tau

Dubu BINGSU
Topping tauhu
Serbuk kelapa
Kacang merah
Ais Batu

Nikmat rasanya bebbbbsss

Ni nak share gambar sepanjang aktiviti throwback semalam








Lokasi Dubuyo sekitar Kuala Lumpur
  • Mid valley
  • Sunway Putra
  • Berjaya Time Square
  •  Sunway Piramid
  • Nu sentral
  • Quill city
  • Ioi City Mall
  • The mines
  •  Kl sogo
  • Sunway velocity
  •  Ioi puchong
  • Mid valley
  • Sunway Putra



Best sangat ke vitamin shaklee

BIG WHY VITAMIN C
.
.
KENAPA PERLU SANGAT VITAMIN C DALAM BADAN KITA???

🌿Vitamin c menghasilkan pembentukan collagen iaitu sejenis protein yang menyusun tubuh manusia

Dalam pembentukan
🌱Tulang
🌱Gigi
🌱Sendi
🌱Otot
🌱Kulit

Buktinya orang yang consume vitamin c kulit cepat tegang,kulit, cantik dan Luka cepat sembuh
.
.
🌿Vitamin c juga menjaga saluran darah supaya tidak pecah dan mengelakkan saluran darah Kita mengeras dan tersumbat tau..

Andaikata saluran darah Kita tersumbat boleh menyebabkan penyakit berbahaya seperti stroke
.
.
🌿vitamin c juga berfungsi sebagai agen detox terutama lelaki yang sukar berhenti merokok

Kenapa vitamin c berfungsi sebagai detox?

Vitamin c mampu untuk mencantumkan bahan logam berat seperti plumbum,raksa,dan lain-lain toksin supaya tidak boleh merosakkan buah pinggang anda Dan membersihkan darah.

Vitamin c 👬perokok boleh jadi bff tau
.
.
🌿Vitamin c juga berfungsi sebagai anti stress sama seperti bcomplex shaklee.

"Semakin banyak anda tertekan,semakin banyak vitamin c and perlu ambil"
Dr Bruce Miller
.
.
🌿Vitamin c juga berfungsi sebagai agent penyembuhan jika anda demam mahupun kurang sihat

Cuma gandakan vitamin c yang anda perlu ambil InshaAllah esok kurang sikit demam anda
.
.
vitamin C adalah umpama gam yang melekatkan sel-sel lalu menjadikan tisu-tisu dalam badan kita tidak mudah koyak atau terluka.

Dr Miller Bruce sarankan anda mengambil sekurang-kurangnya 500mg vitamin c atau 7 setengah vitamin c

Malangnya ada dapat berjimat hanya consume 1tablet vitamin c yang mempunyai 500mg tanpa bebelanja mahal

Anda kekurangan vitamin c??

Manusia tidak boleh menghasilkan vitamin C dalam badan

Oleh itu Kita perlu consume vitamin c untuk Penghasilan vitamin c dalam badan
.
.
Ada antara anda mempunyai masalah seperti di bawah??
🌸kerap jatuh sakit
🌸Daya ketahanan rendah
🌸Gusi berdarah dan mulut berbau
🌸kulit kusam dan tak bermaya
🌸Lenguh sendi
🌸anemia
🌸Kuku mudah pecah
🌸Jerawat,jeragat,liang pori terbuka
🌸Rambut kering dan bercabang
🌸mudah penat
🌸Penurunan berat badan
🌸 mendadak
🌸Kerap cramp dan kebas
🌸 Mudah tertekan atau stress
🌸wajah nampak tua dari usia
.
.

Jika anda mengalami lebih dari 3 masalah di atas,tahap vitamin c dalam semakin rendah dan and sangat digalakkan untuk consume vitamin c
.
.
1botol vitamin c shaklee mengandungi 180 tablet
Tahan 3-6 bulan bergantung pada penggunaannya

Jika berminat
Boleh hubungi saya di

Facebook nurnaimah azizan
Instagram naymavitamilicious
Whatasppp 01114738757
Directly order vitamin c shaklee(klik link)


#sayajual #sayajualmurah #vitaminc #vitamincshakleemalaysia #vitamincshaklee #vitamincrosehip #gusi #gusiberdarah #mulutberbau ##demam #selsema #batuk #sakit #kulitkusam #kulittakbermaya #kulitjeraeat #jerawat #liangporiterbuka #collagen #anemia #rambutkering #rambutkusut #codshaklee #codshakleecheras #codshaklekl#pengedarshaklee #pengedarshakleecheras #segaria #alamdamai #cherasbusinesscentre #cheraskl

APA best sangat vitamin c shaklee ni

Assalamualaikum semua


Kiri kanan depan belakang orang sibuk cerita pasal vitamin c shaklee ni

APA yang menarik sangat vitamin c shaklee ni!!!!


Info menarik tentang vitamin c shaklee yang anda tak tahu!!!!
.
.
1 tablet shaklee bersamaan 7 biji buah Oren


Cuba and bayangkan sebiji Oren bersamaan rm1

7biji orenxrm1=rm7/hari
Rm7/Hari x 3 bulan=rm630

Harga vitamin c shaklee
Rm104(anggaran) Ada 180 biji
Rm104/180Biji =rm0.57
1 botol tahan 3-6 bulan tau

Mana anda nak pilih???
Buah Oren rm630 untuk 3 bulan
@
Sebotol vitamin c shaklee rm104 until 3-6 bulan???
.
.
Vitamin c diperbuat dari extract jagung dan mempunyai komponen sama dengan buat citrus


Oleh itu orang yang GASTRIK Tak perlu bimbang untuk consume vitamin c shaklee kerana vitamin c shaklee bukan dari estrak acid tau
.
.
Vitamin c shaklee sustained release 500mg

APA maksud sustained release??

Badan Kita tidak menghasilkan vitamin c.oleh itu Kita digalakkan untuk consume vitamin c shaklee.

Kenapa vitamin c shaklee

Sebab vitamin c shaklee bersifat sustained release iaitu direlease Kan 100mg setiap sejam.

Maknanya 1 tablet Ada 500mg vitamin c direlease Kan dalam Masa 5 jam tau serapan dia dalam badan Kita

Ini membezakan vitamin c shaklee berbanding vitamin c lain
.
.
Vitamin c bukan sekadar untuk kulit je tau,banyak faedah-faedah lain yang and dapat serap dari vitamin c shaklee

🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸
Trusted shaklee independent distributor
FB nurnaimah azizan
Instagram naymavitamilicious
Whatasppp 01114738757
Directly order vitamin c shaklee