pengintai yang terhormat

Fakta atau auta: soya penyebabkan kanser payudara dara
SOYA PENYEBAB KANSER PAYU DARA!!!!


Tahukah anda soya boleh dikategori Kan sebagai GMO dan non-GMO

APA bezanya antara GMO dengan non-GMO

GMO atau nama panjangnya Genetically Modified Organism adalah Kandungan yang diubah genetiknya oleh manusia. Pada tahun 1990 satu kajian telah mendapati soya mampu mengurangkan risiko sakit jantung. Disebabkan itu,pemintaan soya yang tinggi menyebabkan pakar industrial pemakanan memikirkan cara untukmembuatkan tanaman soya cepat masak,buah lebih besar dan macam-macam lagi.


non-GMO pula non-genetically modified organism dimana kandungan genetiknya tidak diubah oleh manusia. Soya sangat berkhasiat dimana soya mempunyai protein asid amino yang penting, yang sangat bagus untuk keperluan badan kita, yang tidak menaikkan paras kolestrol macam protein haiwan.ESP SHAKLEE GMO atau non-GMO??
Esp adalah soya non-GMO dimana shaklee memastikan soyanya adalah semulajadi dan bebas dari perubahan genetik.misalannya jika soya perlu 9bulan untuk matang,maka 9bulan la masa shaklee peruntukkan untuk menuai. So proses penanaman shaklee adalah semulajadi tanpa bahan kimia.

Tapi benarkah soya PENYEBAB KANSER payudara ??

Menurut pembacaan saya terhadap artikel Dr Zubaidi Hj Ahmad, memang tidak dinafikan produk berasaskan soya mengandungi phyteostorgens dimana bahan biokimia semulajadi menyerupai hormon ostrogen yang boleh merangsang kanser payudara tapi malangnya dalam kajian klinikal ramai saintis gagal membuktikan soya penyebabkan kanser payudara malah terdapat kajian klinikal yang mendapati produk berasaskan soya mampu merendahkan keberangkalian risiko kanser payudara.


Wallahualam

Fikir yang terbaik untuk anda
Pilihan ditangan and

Untuk sebarang pertanyaan Supplement shaklee mahupun bisnes bersama shaklee boleh klik di link dibawah

Facebook Nurnaimahazizan
Whataspp 01114738757

Tiada ulasan: